Faxer

Gombaölő permetezőszer kalászosokban

Általános információk: 

Hatóanyag: 450 g/l prokloráz
Hatóanyag csoport: FRAC “G1” imidazolok hatóanyagcsoport tagja
Formuláció: emulzióképző koncentrátum (EC) 
Kiszerelés: 5 l
Eltarthatóság: 2 év eredeti csomagolásban
Engedélyszám: 04.2/1954-1/2018 NÉBIH

 

 

A Faxer hatóanyaga a prokloráz, az imidazolok kémiai csoport tagja, mely része a SBI (Szterol Bioszintézis Gátlók) csoportjának. A prokloráz egy széles spektrummal rendelkező hatóanyag, mely megelőző és gyógyító hatással rendelkezik. Hatását, mint minden a SBI csoportba tartozó hatóanyag úgy fejti ki, hogy gátolja a gombák szterol szintézisét.

 

Faxer felhasználására vonatkozó előírások

Kultúra

Károsító

 

A kezelések

évenkénti maximális száma

 

Kijuttatáshoz szükséges

Utolsó kezelés időpontja (fenológiához viszonyítva)

szer (l/ha)

víz (l/ha)

mennyisége

Őszi és tavaszi búza,

rozs,

tritikálé

szeptóriás levélfoltosság, szártörőgomba

1

1,0

300-400

bokrosodás végétől (BBCH 30)

kalászhányásig

(BBCH59)

 


Javasolt növényvédelmi technológia:

Kalászosokban a permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek kialakulásakor kell elvégezni. A készítményt egy alkalommal lehet kijuttatni szártörő gomba ellen szárbaindulás kezdete (BBCH 30) és két nóduszos állapot (BBCH 32) között, szeptóriás levélfoltosság ellen szárbaszökkenéstől (BBCH 30) kalászhányás végéig (BBCH 59).A megfelelő védettség biztosítása érdekében tankkeverékben történő kijuttatás javasolt más hatásmódú készítményekkel. (pl: triazolok, vagy több hatáshelyű hatóanyagok.) További kezelések esetén ennek figyelembe vételével kell más terméket alkalmazni.

 
Munkaegészségügyi várakozási ideje: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje: 35 nap - gabonafélékben
Forgalmazási kategória: I. forgalmi kategória
Légi kijuttatás: Nem engedélyezett

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a a termék címkéjén található használati utasítást!

Designed by Pedro
Scroll to Top