Naceto SC

Általános információk: 

Hatóanyag: Flufenacet – 400 g/l + diflufenikán – 200 g/l
Hatóanyag csoport: Flufenacet a HRAC „K3”, oxi-acetamid, a diflufenikán a HRAC „F1” karotionid bioszintézis gátlók hatóanyagcsoport tagja
Formuláció: Szuszpenzió koncentrátum (SC) 
Kiszerelés: 3 l 
Eltarthatóság: 3 év eredeti csomagolásban
Engedélyszám: 04.2/2647-1/2018. NÉBIH

 

 

A Naceto SC szintén két eltérő hatásmechanizmusú gyomirtó hatóanyag gyári kombinációja. A flufenacet az oxi-acetamid hatóanyagcsoport képviselője, mely jellemzően egy talajon keresztül ható herbicid. A flufenacet hatása szelektív, elsősorban magról kelő fűfélék ellen hatékony. Hatásmechanizmusát tekintve a merisztéma szöveteken fejti ki hatását. Zavarja a merisztéma sejtek membránszelektivitását és permeabilitását. Ezáltal megakadályozza a sejtosztódást, ami gátolja a gyomnövények növekedését.
A diflufenikán hatóanyag pedig a karotinoidok bioszintézisét gátolja. A karotinoidok hiánya a levélszövet fehérítését és a sejtek bomlását okozza, ami különösen az új szövetek esetében megfigyelhető. A diflufenikán a fiatal, folyamatosan növekvő gyomnövények ellen a leghatékonyabb. Kijuttatás után a hosszú tartamhatást biztosít talajon keresztül megfelelő mennyiségű bemosó csapadék esetén.

 

A Naceto SC felhasználására vonatkozó előírások

Kultúra

Károsító

Kijuttatáshoz szükséges

A kezelés ideje

(fenológiai állapot szerint)

szer (l/ha)

víz (l/ha)

mennyisége

Őszi búza,

őszi árpa

magról kelő kétszikű

gyomnövények, nagy széltippan

0,4 – 0,6

200-300

az első levél megjelenésétől 3 leveles fejlettségig

(BBCH 10-13)

 

Javasolt növényvédelmi technológia:

Őszi búzában és őszi árpában a készítményt őszi kijuttatással, nagy széltippannal (Apera spica-venti) és magról kelő kétszikű gyomnövényekkel fertőzött területen korai posztemergensen a kultúrnövény első levelének megjelenésétől 3 leveles fejlettségéig 0,4 – 0,6 l/ha dózisban kell alkalmazni. A magról kelő kétszikű gyomnövények szik-2 leveles, a nagy széltippan 1-2 leveles fenológiai állapotában kell a készítményt kijuttatni.

A megfelelő hatékonyság feltétele a jól megművelt, aprómorzsás, rögmentes talajfelszín!

Normál vetésváltás esetén, betakarítást követően, bármilyen kultúrnövény vethető, viszont őszi káposztarepce és mustár legalább 20 cm mély szántás követően vethető!

A kultúrnövény kipusztulása esetén tavasszal, a kezelés után 100 nappal szántást követően tavaszi búza, tavaszi árpa, borsó és kukorica vethető!

A készítmény kijuttatására használt berendezést a permetezést követően azonnal ki kell üríteni, a tartályt, és a szórókeretet, valamint a vezetékeket legalább háromszor át kell öblíteni tiszta vízzel!

A készítmény őszi kijuttatással egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

 

Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje: előírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges
Munkaegészségügyi várakozási ideje: 0 nap (száradásig)
Forgalmazási kategória: I. forgalmi kategória
Légi kijuttatás: Nem engedélyezett

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a a termék címkéjén található használati utasítást!

Designed by Pedro
Scroll to Top