Onyx Duo

KUKORICA GYOMIRTÓ PERMETEZŐSZER CSOMAG


Gyors és látványos hatást kétszikűek ellen

 

Talajon keresztüli tartamhatás kétszikűek ellen

Az Onyx Duo csomag egyrészt tartalmazza a legújabb készítményünket az ONYX-ot. melynek hatóanyaga a piridát.A piridáta gyakorlatban használt hatóanyagokétól eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. Ennekköszönhetően valódi segítséget jelenthet a kukorica termesztők számára. A piridát sem szisztémikus sem talajon keresztüli hatással nem rendelkezik. Lipofil tulajdonságának köszönhetően viszont gyorsan és könnyen behatol a kutikulába, de tovább nem mozog a növényen belül. A permetezést követően a gyomnövények látványos hervadásnak indulnak, a levélszélektől kezdődően beszáradnak és a gyomnövény pusztulása hamarosan bekövetkezik. Kukoricában 6 leveles állapotáig javasoljuk a kijuttatását, 2-4 leveles fejlettségű egynyári kétszikűek ellen. Az Onyx nagyon jól írtja a fehér libatopot, szőrös disznóparéjt, porcsin keserűfüvet, csattanó maszlagot, jól írja a parlagfüvet is, de nagyon jó a hatása néhány mostanában felszaporodó gyomnövény ellen, mint az egynyári szélfű vagy a varjúmák.

Az Onyx-ot mindig tankkombinációban juttassuk ki, önálló alkalmazását nem javasoljuk!

Az utóbbi évek kísérleti tapasztalatai azt mutatják, hogy látványosan felgyorsítja a gyomirtást, ha triketonokkal –mezotrion, tembotrion, szulkotrion- kombinációban juttatjuk ki.

 

A képen egy tenyészedényes kísérlet képein láthatjuk a két kezelés hatékonyságát fakó muharon 15 nappal a kezelés után. Látványos a különbség.

 

 

Onxy Duo csomagajánlatunk kialakításakor is figyelembe vettük a kísérletek tapasztalatait. Az Onyx-ot Temsa SC-vel kiegészítve javasoljuk kijuttatni a kukorica korai 2-4 leveles állapotában. A kezelést követően a magról kelő 2-4 leveles gyomnövények gyorsan (7-10 nap) el fognak pusztulni. A kétszikű gyomok mellett a kakaslábfű és muhar ellen is hatékony.

 

Az Onyx Duo csomag tartalma:

Onyx                              5 liter

Temsa SC                      5 liter

                           

Javasolt dózis               Onyx                              1,5 l/ha                          

                                      Temsa SC                      1,5 l/ha

 

Amennyiben a kezelés idején más egyszikűek is megjelentek és szükséges a védekezés a csomagot javasoljuk kiegészíteni Samson Extra 6 OD-vel!

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a a termék címkéjén található használati utasítást!

Designed by Pedro
Scroll to Top