Faxer Expert

Gombaölő permetező szer csomag kalászosok védelmére

A Faxer Expert technológiai csomag két terméket Faxer (450 g/l prokloráz) és Teson 250 g/l tebukonazol) tartalmaz. A két hatóanyag együtt történő használatának köszönhetően hatékonyan tudunk védekezni a legfontosabb gombabetegségek (szeptóriás levélfoltosság, rozsda-félék, helmintospóriumos levélfoltosság és lisztharmat) ellen. Fontos, hogy a Faxer Expert-et a betegségek megjelenése előtt, preventíven juttassuk ki, így biztosítva a hosszú tartamhatást. A két hatóanyag kuratív hatással is rendelkezik, azonban ilyenkor a tartamhatás is csökkeni fog.
A Faxer Expert kijuttatását a bokrosodás vége egy-két szárcsomós állapotához (BBCH 29-32) igazítsuk a fertőzési nyomás függvényében. A kombináció alkalmas akár a zászlós levelek védelmére is, ha korábban nem szükséges védekezni a betegségek ellen. A csomag jól keverhető gyomirtó szerekkel, rovarölő szerekkel, levéltrágyákkal. Ha több terméket is ki szeretne juttatni, akkor egy keverési próba elvégzése javasolt a kezelések előtt!

Faxer Expert felhasználására vonatkozó előírások

Kultúra Károsító Kijuttatáshoz szükséges Kezelések maximális száma
szer (l/ha) víz (l/ha)
mennyisége
kalászosok
(őszi búza, őszi és
tavaszi árpa, zab,
rozs, tritikálé)

gabonalisztharmat,
gabonarozsda,
helmintospóriumos és
szeptóriás
betegségek,
kalászfuzáriózis

Property 180 SC
0,5 l/ha

200-400

bokrosodás
kezdete állapottól
(BBCH 21)
teljes
virágzásig
(BBCH 65)

Teson
1,0 l/ha

250-400

virágzásig

Csomag tartalma:
Faxer 5 liter
Teson 5 liter

 


Kezeletlen


Faxer Expert

 

Barcs, 2018

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmények felhasználása előtt olvassa el a termékek címkéjén található használati utasítást!