Onyx Duo

Kukorica gyomirtó permetező csomag

Gyors és látványos hatást kétszikűek ellen

Talajon keresztüli tartamhatás kétszikűek ellen

Az Onyx Duo csomag egyrészt tartalmazza a legújabb készítményünket az ONYX-ot. melynek hatóanyaga a piridát. A piridát a gyakorlatban használt hatóanyagokétól eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. Ennek köszönhetően valódi segítséget jelenthet a kukorica termesztők számára. A piridát sem szisztémikus sem talajon keresztüli hatással nem rendelkezik. Lipofil tulajdonságának köszönhetően viszont gyorsan és könnyen behatol a kutikulába, de tovább nem mozog a növényen belül. A permetezést követően a gyomnövények látványos hervadásnak indulnak, a levélszélektől kezdődően beszáradnak és a gyomnövény pusztulása hamarosan bekövetkezik. Kukoricában 6 leveles állapotáig javasoljuk a kijuttatását, 2-4 leveles fejlettségű egynyári kétszikűek ellen. Az Onyx nagyon jól írtja a fehér libatopot, szőrös disznóparéjt, porcsin keserűfüvet, csattanó maszlagot, jól írja a parlagfüvet is, de nagyon jó a hatása néhány mostanában felszaporodó gyomnövény ellen, mint az egynyári szélfű vagy a varjúmák.
Az Onyx-ot mindig tankkombinációban juttassuk ki, önálló alkalmazását nem javasoljuk!
Az utóbbi évek kísérleti tapasztalatai azt mutatják, hogy látványosan felgyorsítja a gyomirtást, ha triketonokkal –mezotrion, tembotrion, szulkotrion- kombinációban juttatjuk ki.

Mezotrion

Onyx + Mezotrion (Onyx Duo)

Onxy Duo csomagajánlatunk kialakításakor is figyelembe vettük a kísérletek tapasztalatait. Az Onyx-ot Temsa SC-vel kiegészítve javasoljuk kijuttatni a kukorica korai 2-4 leveles állapotában. A kezelést követően a magról kelő 2-4 leveles gyomnövények gyorsan (7-10 nap) el fognak pusztulni. A kétszikű gyomok mellett a kakaslábfű és muhar ellen is hatékony.

Onyx Duo felhasználására vonatkozó előírások

Kultúra Károsító Kijuttatáshoz szükséges Kezelések maximális száma
szer (l/ha) víz (l/ha)
mennyisége
Kukorica
(takarmány)

magról kelő kétszikűek ellen

Onyx
1,5 l/ha

200-400

kukorica
3-6 leveles
fejlettségekor
(BBCH 13-16)

Temsa 100 EC
1,0-1,5 l/ha

200-300

kultúrnövény 2-8 leveles
fejlettségekor (BBCH 12-18)

Az Onyx Duo csomag tartalma:
Onyx 5 liter
Temsa SC 5 liter

Amennyiben a kezelés idején más egyszikűek is megjelentek és szükséges a védekezés a csomagot javasoljuk kiegészíteni Samson Extra 6 OD-vel!

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!