Progressz CINK SC

Egyedülálló összetétel, a cink két formája található egy termékben

Általános információk:
Hatóanyag: 500 g/l (31,6%) cink, amiből
475 g/l (30,0%) tartamhatást biztosító cinkoxid, és
25 g/l (1,6%) gyorsan felvehető, vízoldható cink EDTA kelátképzővel
Formuláció: szuszpenzió koncentrátum (SC)
Kiszerelés: 5 liter

Progressz Cink SC Előnyei:

  • Egyedülálló összetétel, a cink két formája található egy termékben
  • Magasabb és stabilabb termésszint
  • Jobb termékenyülés
  • Magas stressztűrő képesség
  • Jobb nitrogénhasznosulás

A cink szerepe

A cink a növények számára nélkülözhetetlen mikroelem. Jelentős enzimalkotórész és enzimaktivátor (enoláz, glutaminsavdehidráz). Aktívan részt vesz a fehérjeanyagcserében, a nitrogén anyagcserében és az auxintermelés serkentése révén, a növények növekedésszabályozásában. Optimális cinkellátás mellett a növények ellenállóbá válnak a különféle betegségekkel szemben.

Magyarország talajainak háromnegyede cinkel gyengén vagy nagyon gyengén ellátott. Az abszolút cinkhiány mellett magasabb foszfortartalmú talajokon, relatív hiány is kialakulhat, a foszfor cink antagonizmus miatt. A cink hiánya a növények gátolt növekedését, a levelek sárgásfehér klorózisát, valamint a virágzás és termékenyülés hatékonyságának csökkenését okozza. A Progressz Cink egy kétkomponensű cinktrágya, amely gyorsan felvehető cinkkelátot (1,6%, 25 gr/liter) és tartamhatású cinkoxidot (30% 475 gr/liter) tartalmaz. Permetezéssel alkalmazzuk. Széles pH tartományban felvehető a növények számára. A kelatizált cink akár a lúgos talajokban is mobil marad, és a gyökereken vagy a leveleken keresztül is felvehető. A cinkoxid biztosítja a kultúrnövény tartós cinkellátását a gyökereken keresztül. Az optimális cink ellátás lehetővé teszi, hogy a növények megfelelő merisztéma szövetei kialakuljanak, ami elengedhetetlen az intenzív gyökérfejődéshez és az egészséges levélzet kialakulásához.

Progressz Cink SC felhasználása

Kultúra Dózis

(l/ha)

Permetlé mennyisége (l/ha) Kezelés ideje
Kukorica 1,0-3,0 200-400 Tetszőleges állapotban
Kalászosok 0,5-1,0 200-400 Ősszel és tavasszal két nóduszos korig.
Repce 0,5-1,0 200-400 Kétleveles kortól zöldbimbós állapotig
Hüvelyesek 0,5 200-400 Vetéstől lombzáródásig
Cukorrépa 0,5 200-400 Vetéstől lombzáródásig
Burgonya 1,0 200-400 Kétleveles kortól lombzáródásig
Gyep 0,5 200-400 Vetéstől lombzáródásig

Permetlé készítés

A Progressz Cinket használat előtt fel kell rázni, majd a permetezőtartály folyamatos kevertetése mellett ¾-ig töltött állapotban adjuk hozzá a permetléhez. A kijuttatásig és a kijuttatás alatt a keverőnek folyamatosan működnie kell.

Keverhetőség

A Progressz Cink nagyobb mennyiségű permetlében keverése előtt mindig végezzen keverési próbát a kombinációs partnerekkel!

Tárolás

Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen (35 0C alatt) tárolandó. Nem tárolható együtt élelmiszerekkel, gyógyszerekkel, takarmányokkal. A kiömlő terméket nedvszívó anyaggal (pl. homok, fűrészpor) fel kell itatni, majd el kell távolítani. Kerülni kell a termék élővizekbe jutását!