Protendo Duo

Gombaölő permetező szer csomag kalászosok védelmére

 

A Protendo Duo két terméket – Protendo 300 SC (300 g/l protiokonazol) és Bagani (125 g/l tetrakonazol) – tartalmazó technológiai gombaölő szer csomag melyet kalászosok gombabetegségei ellen javaslunk.

A Protendo 300 SC hatóanyaga a protiokonazol a triazolintion hatóanyagcsoportba tartozik a triazol tipusú vegyületek családján belül. Széles gombaspektrummal rendelkező (fuzárium, sárga rozsda, szeptória) felszívódó gombaölő szer, mely preventív, kuratív és eradikatív hatással is rendelkezik.

A Bagani hatóanyaga a tetrakonazol a triazolok kémiai csoport tagja, mely része a SBI (Szterol Bioszintézis Gátlók) csoportjának. A tetrakonazol szintén széles spektrummal (lisztharmat, pirenofóra, sárga rozsda) rendelkező hatóanyag, mely megelőző és gyógyító hatással rendelkezik. A tetrakonazol szintén felszívódva mozog a növényben.

A két hatóanyag együtt történő használatának köszönhetően hatékonyan tudunk védekezni a legfontosabb gombabetegségek (fuzárium, szeptóriás levélfoltosság, rozsda-félék, helmintospóriumos levélfoltosság és lisztharmat) ellen. Fontos, hogy a Protendo Duo-t-et a betegségek megjelenése előtt, preventíven juttassuk ki, így biztosítva a hosszú tartamhatást. A két hatóanyag kuratív hatással is rendelkezik, azonban ilyenkor a tartamhatás is csökkeni fog.

Protendo Duo felhasználáa

Kultúra Károsító Kijuttatáshoz szükséges Utolsó kezelés időpontja

(fenológiához viszonyítva)

Két kezelés közt eltelt minimális időtartam Utolsó kezelés
időpontja
(fenológiához viszonyítva)
szer (l/ha) víz (l/ha)
mennyisége
Őszi búza,

őszi árpa, tavaszi árpa,

tavaszi búza, tritikálé, rozs, zab

lisztharmat, vörösrozsda, sárgarozsda, szeptóriás levél és pelyvafoltosság, pirenofórás levélfoltosság, rinhospóriumos levélfoltosság

Fuzárium

Protendo 300 SC

0,4

250-400 Virágzás vége

(BBCH 69)

10 5. levél kiterülésétől (BBCH 15) fürtzáródásig (BBCH 78)
Bagani

0,8

250-400 Virágzás vége

(BBCH 69)

Protendo Duo javasolt felhasználása kalászosokban

A Protendo Duo kijuttatását levélfoltosságok, lisztharmat és rozsda – félék ellen megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva a szárba indulás kezdetén javasoljuk.

A Protendo Duo ideális megoldás kalászfuzáriózis ellen. A kezelést a virágzás kezdetén javasolt végrehajtani, törekedve a kalászok egyenletes permetlé fedettségére. A csomag jól keverhető rovarölő szerekkel, levéltrágyákkal. Ha több terméket is ki szeretne juttatni, akkor egy keverési próba elvégzése javasolt a kezelések előtt!

Csomag tartalma:
Protendo 300 SC: 5 liter
Bagani: 10 liter

Munkaegészségügyi várakozási ideje: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje: 35 nap – gabonafélékben
Forgalmazási kategória: I. forgalmi kategória
Légi kijuttatás: Nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!