Protendo Max

Gombaölő permetező szer csomag őszi káposztarepcében

 

A Protendo MAX két terméket – Protendo 300 SC (300 g/l protiokonazol) és Teson (250 g/l tebukonazol) – tartalmazó technológiai gombaölő szer csomag repce fontosabb betegségei ellen.

A Protendo 300 SC hatóanyaga a protiokonazol a triazolintion hatóanyagcsoportba tartozik a triazol tipusú vegyületek családján belül. Széles gombaspektrummal rendelkező hatóanyag a repcében fehérpenész, és alternária ellen rendelkezik kiváló hatékonysággal. A növényekbe felszívódva preventíven, és kuratívan védi a repcét.

A Teson hatóanyaga a tebukonazol a szintén széles spektrummal rendelkező hatóanyag. Repcében alternária, fehérpenész és szürkepenész ellen hatékony. A tebukonazol szintén felszívódva mozog a növényben.

A két hatóanyag együtt kijuttatva erősíti és kiegészíti egymás hatását és hatékonyságát a legfontosabb betegségek ellen repcében.

A Protendo MAX-ot a betegségek megjelenése előtt, preventíven juttassuk ki, így biztosítva a hosszú tartamhatást. A két hatóanyag kuratív hatással is rendelkezik, azonban ilyenkor a tartamhatás is csökkeni fog.

Protendo MAX felhasználása

Kultúra Károsító Kijuttatáshoz szükséges Utolsó kezelés időpontja

(fenológiához viszonyítva)

Két kezelés közt eltelt minimális időtartam Utolsó kezelés
időpontja
(fenológiához viszonyítva)
szer (l/ha) víz (l/ha)
mennyisége
káposztarepce

(őszi)

leptoszfériás (fómás) betegség, szklerotíniás betegség (fehérpenész)

alternáriás betegség (becőrontó)

szürkepenész

Protendo 300 SC

0,5

250-400 Virágzás vége

(BBCH 69)

10 5. levél kiterülésétől (BBCH 15) fürtzáródásig (BBCH 78)
Teson

1,0

250-400 Virágzás vége

(BBCH 69)

Protendo MAX javasolt felhasználása repcében

A Protendo MAX felhasználását őszi káposztarepcében gombás betegségek ellen megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva érdemes elvégezni. Fómás (leptoszfériás) betegség ellen a tavaszi kezelést az oldalhajtások képződésének idején indokolt végrehajtani. Fehérpenész, szürkepenész és alternáriás betegségek elleni permetezést a virágzás első felében a teljes virágzás előtti időszakban javasoljuk elvégezni. Mindig törekedjünk az egyenletes permetlé fedettségre.

A csomag jól keverhető rovarölő szerekkel, levéltrágyákkal. Ha több terméket is ki szeretne juttatni, akkor egy keverési próba elvégzése javasolt a kezelések előtt!

Csomag tartalma:
Protendo 300 SC: 5 liter
Teson: 10 liter

Munkaegészségügyi várakozási ideje: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje: 56 nap
Forgalmazási kategória: I. forgalmi kategória
Légi kijuttatás: Nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!