Samson Neo 6OD

Rugalmas megoldás nehéz esetekben
Gyomirtó permetezőszer csomag

A Samson NEO 6 OD csomag két hatóanyagot (nikoszulfuron, dikamba) tartalmaz. E két hatóanyagnak köszönhetően a kukoricában problémát okozó gyomnövények széles spektruma ellen hatékony. A nikoszulfuron hatásspektruma kiterjed magról kelő egyszikűek – kakaslábfű, köles, perje és muhar fajok – és évelő egyszikűek – tarackbúza, fenyércirok ellen. Az egyszikű gyomnövények mellett számos magról kelő kétszikű gyomnövény – szőrős disznóparéj, vadrepce, tyúkhúr, pásztortáska, napraforgó árvakelés, kövér porcsin – ellen is hatékony. A dikamba pedig a magról kelő és évelő kétszikűek elleni hatásának köszönhetően teljessé teszi a kukoricában gondot okozó gyomnövények elleni spektrumot.
A Samson NEO 6 OD-t a kukorica 6 leveles állapotáig javasoljuk használni. Egyszeri kezelést a kukorica és a gyomnövények egyenletes kelése esetén javasolunk. A kezelést a gyomok fejlettségéhez kell igazítani. A kétszikű gyomnövények 2-4 leveles az egyszikűek 1-3 leveles – gyökérváltás előtti – állapotban legyenek. Az évelő egyszikűek átlagos magassága 10-20 cm legyen a kezelés idején.
Száraz időjárás esetén a gyomirtó hatás 3-4 kg/ha nitrogén tartalmú műtrágyával fokozható.

Samson Neo felhasználására vonatkozó előírások

Kultúra Károsító Kijuttatáshoz szükséges Kezelések maximális száma
szer (l/ha) víz (l/ha)
mennyisége
Kukorica
(takarmány)

magról kelő és évelő egy és kétszikűek ellen

Samson Extra 6 OD
0,5-0,75 l/ha

250-300

kukorica
7 leveles
állapotáig
(BBCH 17)

Dicavel SL
0,5-0,6 l/ha

200-300

kultúrnövény 3-6 leveles
fejlettségekor (BBCH 13-16)

Tipo
1,0 l/ha

200-250

4-5 leveles állapot
(BBCH 14-15)

Csomag tartalma:
Samson Extra 6 OD 5 liter
Dicavel SL 5 liter
Tipo 10 liter

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!